PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda i ka të gatshme kapacitetet për pritjen e refugjatëve të luftës në Ukrainë

, ,

Lufta në Ukrainë që shpërtheu të enjten e kaluar ka sjellë në jetë një numër të paprecedentë refugjatësh.

Që të premten, Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët (UNHCR) vlerësoi se më shumë se 100 mijë ukrainas ishin larguar nga shtëpitë e tyre për të kërkuar strehim.

– Po, një numër jashtëzakonisht i madh njerëzish po ikin tani nga Ukraina. Situata është ende aq e fundit sa është shumë e vështirë të thuhet se ku po shkojnë refugjatët, thotë Annu Lehtinen, Drejtore Ekzekutive e Këshillit Finlandez të Refugjatëve.

Kryeministrja Sanna Marin tha të enjten se Finlanda dhe Ministria e Brendshme po përgatiteshin për të pritur refugjatë nga Ukraina.

Sipas Lehtinen, refugjatët ukrainas ka shumë të ngjarë të mbërrijnë edhe në Finlandë.

Finlanda tani ka një kapacitet krejtësisht të ndryshëm për t’u kujdesur për refugjatët, ndryshe nga ajo që ishte gjatë krizës së azilit të vitit 2015.

– Sistemi i pritjes është zhvilluar në mënyrë të konsiderueshme dhe tani është më e lehtë për Finlandën të përshtatet me situatat e ardhshme.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *