PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda ndryshon rregullat e karantinës

,

Instituti Finlandez për Shëndet dhe Mirëqenie THL ka njoftuar sot ndryshime të lehta në praktikat e karantinës për njerëzit e ekspozuar ndaj koronavirusit që kanë marrë të paktën një dozë vaksine si dhe ata që janë shëruar nga virusi.

Sipas rregulloreve të reja, një personi i ekspozuar ndaj koronavirusit nuk do të kërkohet më të qëndrojë në karantinë nëse:

– ata kanë marrë dy doza të vaksinës dhe ka kaluar një javë nga doza e dytë,

– ata kanë marrë një dozë të vetme vaksine brenda 6 muajve nga diagnostikimi me një infeksion koronavirus, dhe ka kaluar të paktën një javë nga vaksinimi,

– ata kanë një certifikatë mjekësore që tregon se janë diagnostikuar me një infeksion koronavirus gjashtë muaj më parë.

Një mjek i sëmundjeve infektive gjithashtu mund të vlerësojë çështjen ndryshe dhe të urdhërojë pacientin në karantinë, shtoi THL.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *