PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda në kërkim të 140 kriminelëve të rrezikshëm. Vrasës, përdhunues, pedofilë, mashtrues, trafikantë

,

Ritva Santtila, Komisionerja për Krimet e Policisë Qendrore Kriminale -KRP (Byroja Kombëtare e Hetimit) thotë për Iltalehti se rreth 140 kriminelë janë vazhdimisht të kërkuar nga Finlanda ndërkombëtarisht në sistemet e informacionit të KRP, Shengenit dhe Interpolit.

Personat shfaqen kryesisht në listën e më të kërkuarve të Europolit dhe të Interpolit. Disa kërkohen prej 30 vitesh. Për shembull, lista e Europolit tregon vetëm dy të dyshuar nga Finlanda.

Europol është në kërkim të Jan Johannes Salmi, 36 vjeç, i dyshuar për importimin e makinave të përdorura për disa krime financiare. Ai supozohet të jetë në Spanjë.

Një person tjetër i listuar nga Europol është Aram Kohnepushi, 33 vjeç, nga Irani, i cili dyshohet për mashtrim të rëndë dhe falsifikim të rëndë në Finlandë. Përfitimi kriminal ka qenë rreth 600 mijë euro.

Kërkimet e tjera përfshijnë:

* Hayder Abdulnaujar Saddam Al-Hmedawi, 36 vjeç, i njohur si vrasësi i Hagës.

* Ayoub El Yaakoub, 58 vjeç, i dyshuar për vrasjen e të dashurës së tij në vitin 1992.

* “Yoga Guru”, rumun Gregorian Bivolaru, i dyshuar për trafikim njerëzor dhe krime seksuale, 69 vjeç. Krimet e tij në Finlandë ndodhën në vitet 2006-2012.

* Ishak Merenvuori nga Algjeria, 55 vjeç, i dyshuar për abuzim seksual të fëmijëve. Ai ka përdorur gjithashtu emrin e parë Heikki dhe mbiemrin Aboulhaoul.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *