PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda nuk do t’i lejojë avionët rusë të fluturojnë në hapësirën e saj

, ,

Finlanda po përgatitet të mbyllë hapësirën ajrore për trafikun ajror rus, tha sot pas mesnate në Twitter Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Timo Harakka .

Harakka nuk thotë se kur dhe për sa kohë do të bëhej mbyllja.

Shumë vende të tjera evropiane kanë thënë më parë se po mbyllin hapësirën e tyre ajrore për avionët rusë. Njoftimet janë bërë nga Gjermania, Estonia dhe Polonia.

Rusia, nga ana e saj, ka thënë se po mbyll hapësirën ajrore për avionët nga Bullgaria, Polonia dhe Republika Çeke.

Vendet evropiane po mbyllin hapësirën e tyre ajrore në përgjigje të luftës së agresionit të Rusisë në Ukrainë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *