PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda numëron rreth 250 mijë të papunë. Më pak se në 2020

, ,

  • Numri i përgjithshëm i të gjithë punëkërkuesve është ulur me 94,100
  • 61,800 punëkërkues të papunë më pak se një vit më parë
  • 39,300 më pak pushime nga puna me kohë të plotë
  • Në shërbimet e përfshira në normën e aktivizimit, 5200 më pak se një vit më parë
  • 43700 vende të lira pune më shumë se një vit më parë

Në fund të nëntorit ishin gjithsej 252,700 punëkërkues të papunë në zyrat e punës. Të dhënat dalin nga Statistikat e Punësimit dhe Zhvillimit Ekonomik të Ministrisë së Punësimit dhe Ekonomisë. Ky numër është 61,800 më pak se një vit më parë, por 24,100 më shumë se dy vjet më parë në nëntor. Numri i punëkërkuesve të papunë është ulur me 6300 nga muaji i kaluar.

Në fund të muajit nëntor, në mbarë vendin u pushuan nga puna 27 800 persona, 48 600 më pak se në periudhën korresponduese të një viti më parë.

Nga punëkërkuesit e papunë, 134,900 ishin klientë të zyrave lokale të punës.

Gjithsej 168,100 vende pune u hapën deri në nëntor, 76,800 më shumë se një vit më parë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *