PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda përzgjedh ekipin olimpik për në Kinë. 95 atletë garojnë në 9 sporte

, ,

Bordi i Komitetit Olimpik finlandez u mblodh të hënën dhe konfirmoi zgjedhjet përfundimtare olimpike të bëra nga Top Sports Unit në Pekin. Gjithsej 95 atletë u përzgjodhën për ekipin finlandez.

Skiatori alpin Samu Torsti mund të konsiderohet si një zgjedhje surprizë, pasi sezoni i tij i fundit ka qenë i dobët.

Përpara ditës së fundit të mundshme të përzgjedhjes, 25 atletë në sporte individuale ishin nominuar për ekipin olimpik finlandez, si dhe një ekip me 25 persona për meshkuj dhe një ekip me 23 lojtarë për hokej për femra. Të hënën grupi u përforcua me 22 sportistë të tjerë.

Gjatë gjithë procesit të përzgjedhjes kemi bashkëpunuar ngushtë me trajnerët e sporteve. Përzgjedhja e fundit natyrshëm do të theksojë kriteret tona të përzgjedhjes në lidhje me paraqitjet ndërkombëtare të sportistëve dhe ekipeve, të cilat janë marrë deri në metrat e fundit, thotë në deklaratën për shtyp Mika Lehtimäki, Drejtore e Njësisë së Sporteve Top.

– Kriteri përzgjedhës ka qenë një shans real për të qenë ndër 16 të parët në sportet individuale ose në 8 më të mirat në sportet ekipore. Për disa sportistë është vënë në pah edhe një kriter tjetër, sipas të cilit atletët në fillim të karrierës mund të përzgjidhen edhe për ekipin olimpik.

Ekipi Olimpik finlandez ka atletë nga nëntë sporte të ndryshme. Ekipi ka 51 atletë meshkuj dhe 44 femra. Ka 51 atletë në qendrën e garave të Pekinit, katër në Yanqing dhe 34 në Zhangjiakou.

“Kam besim se kjo skuadër do të arrijë sukses në Pekin. Objektivat aktuale të strategjisë për sportet kryesore finlandeze përfshijnë objektivin e dhjetë medaljeve dhe 20 pikëve për sportet olimpike nga Lojërat Dimërore të Pekinit dhe Lojërat Verore të Parisit. Suksesi ynë olimpik në shekullin 21 është anuar në drejtimin e sporteve dimërore, duke theksuar rëndësinë e Lojërave të Pekinit në këtë strategji.

Lojërat e 24-ta Olimpike Dimërore do të zhvillohen në Pekin të Kinës nga data 4 deri më 20 shkurt.

 

Ekipi Olimpik Finlandez në Kinë

Alpine skiing (4)

Riikka Honkanen

Rosa Pohjolainen

Erika Pykäläinen

Samu Torsti

Biathlon (8)

Mari Eder

Erika Jänkä

Nastassia Kinnunen

Suvi Minkkinen

Tuomas Harjula

Olli Hiidensalo

Heikki Laitinen

Tero Seppälä

Freestyle (6)

Anni Kärävä (slopestyle & big air)

Simo Peltola (slopestyle & big air)

Olli Penttala (hill descent)

Jon Sallinen (halfpipe)

Jimi Salonen (hill landing)

Severi Vierelä (hill landing)

Hockey (48)

Ladies

Gentlemen

Snowboarding (4)

Carola Niemelä

Enni Rukajärvi

Kalle Järvilehto

Rene Rinnekangas

Cross-country skiing (13)

Jasmi Joensuu

Anne Kyllönen

Jasmin Kähärä

Katri Lylynperä

Johanna Matintalo

Kerttu Niskanen

Krista Pärmäkoski

Ristomatti Hakola

Perttu Hyvärinen

Remi Lindholm

Joni Mäki

Iivo Niskanen

Lauri Vuorinen

Ski Jumping (4)

Julia Kykkänen

Jenny Rautionaho

Antti Aalto

Niko Kytösaho

Figure skating (3)

Jenni Saarinen (solo skating)

Juulia Turkkila (ice dance)

Matthias Versluis (ice dance)

Combined (5)

Ilkka Herola

Eero Hirvonen

Arttu Mäkiaho

Otto Niittykoski

Perttu Reponen

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *