PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda publikon listën e milionerëve. Pothuajse të gjithë nga fusha e teknologjisë së informacionit

, ,

Administrata Tatimore e Finlandës publikoi sot online të ardhurat personale të të gjithë finlandezëve për vitin 2020. Sipas informacionit të dhënë nga organet tatimore për mediat, Mikko Kodisoja ishte përfituesi më i madh i Finlandës në vitin 2020. Kodisoja, 45 vjeç, themelues dhe drejtor kreativ i Supercell, kishte kapital dhe të ardhura prej rreth 93.5 milionë euro vitin e kaluar.

Emri Ilkka Paananen, 43 vjeç, i njohur nga Supercell, është i dyti, ka fituar 86.7 milionë euro. John Nicholas Derome, një nga themeluesit e kompanisë së lojrave, është gjithashtu në dhjetëshen e parë.

Si Kodisoja ashtu edhe Paananen kanë grumbulluar pjesën më të madhe të mega-aseteve të tyre në vitet 2010. Supercell u themelua në vitin 2010.

Fitimet e tyre u shtuan ndjeshëm nga fitimet prej lojërave super të njohura celulare Clash of Clans, Boom Beach dhe Clash Royale.

I treti është Heikki Herlin, 30 vjeç, djali i miliarderit të ndjerë Niklas Herlin, trashëgimtarëve të kompanisë së ashensorëve Kone. Heikki Herlin fitoi 28,3 milionë euro.

Dhjetë më të pasurit me të ardhura dhe të kombinuara me kapitalet janë si më poshtë:

  1. Kodisoja Mikko 93 499 919
  2. Paananen Ilkka 86 707 807
  3. Herlin Heikki 28,305,626
  4. Kettunen Joni 27.904.330
  5. Thuneberg Mikael 24 730 853
  6. Ovaska Kristo 23 360 264
  7. Riekki Tuomo 23 289 937
  8. Derome Joni 17,082,848
  9. Häll Matti 15.734.335
  10. Tommila Juha 14.642.693

Joni Kettunen, i cili fitoi nëpërmjet blerjeve, u ngjit në krye të listës së pasanikëve si një emër i ri.

Vitin e kaluar, psikologu nga Jyväskylä fitoi 27.9 milionë euro nga shitja e Firstbeat Analytics.

Juha Tommila gjithashtu fitoi përmes shitjeve vitin e kaluar, kur kompania e sistemit të informacionit Staria, të cilën ai themeloi, iu shit investitorit privat Vaaka Partners në maj të vitit të kaluar.

Ndër emrat e tjerë në klubin e dhjetë, Mikael Thuneberg është themeluesi dhe CEO i kompanisë së softuerit Supermetrics. Ai gjithashtu ka realizuar kryesisht të ardhura kapitale, gjithsej 24.7 milionë euro.

Kristo Ovaska është themeluesi i kompanisë softuerike Smartly.ion. Providence Equity Partners me bazë në SHBA bleu Smartly për 200 milionë euro. Ovaska kompensoi të ardhurat e tatueshme prej 23.4 milionë euro.

Tuomi Riekki, një nga sipërmarrësit më të rinj milioner të Teknologjisë së Informacionit në Finlandë, u ngjit në listë me të ardhura totale prej 23.3 milionë euro.

Matti Häll, një milioner nga Jyväskylä në industrinë e softuerit, fitoi 15.7 milionë euro. Të ardhurat u rritën ndjeshëm nga një vit më parë, duke i përfituar më shumë se 6.5 milionë euro.

Emrat mund të mungojnë në listën e të ardhurave, pasi më shumë se 2 mijë finlandezë kanë kërkuar të heqin emrat e tyre nga materiali informativ tatimor publik i ofruar për mediat.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *