PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda raportoi sot 289 të infektuar

,

289 infeksione të reja koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Ka 80 infeksione të reja në Helsinki, më pak se 40 në Espoo dhe Vantaa. Vetëm tetë infeksione të reja janë diagnostikuar në Turku.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 2.896 infeksione, që është 93 më pak se në dy javët e mëparshme.

Që nga fillimi i pandemisë, gjithsej 90,687 infeksione me korona janë raportuar në Finlandë.

38.8 përqind e popullsisë finlandeze tani është vaksinuar. Janë gjithsej 2,161,597 njerëz të vaksinuar.

Vetëm 5.5 përqind e popullsisë ka marrë të gjitha dozat.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *