PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda raporton 47 raste të reja

,

Në Finlandë, 47 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të dielën. Një total prej 93,821 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht THL raporton vdekje të lidhura me korona vetëm një herë në javë. Pesë vdekje të reja të lidhura me kurorë u raportuan në Finlandë të Mërkurën. Gjatë gjithë epidemisë, 964 njerëz kanë vdekur në lidhje me koronavirusin në Finlandë.

Repartet e specializuara kanë nëntë pacientë me koronavirus, sipas të dhënave nga e premtja. Përveç kësaj, 36 pacientë ishin në pavijone të specializuara të infermierisë dhe 10 pacientë në pavijone të kujdesit parësor.

Shkalla e incidencës në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa ishte 46.6 të dielën. Qeveria dhe autoritetet kanë bërë që heqja e kufizimeve të kushtëzohet nga shkalla e incidencës që është më pak se 50.

CEO i Hus Juha Tuominen ka postuar në Twitter të enjten se grupi i koordinimit të Zonës Metropolitane të Helsinkit ka përshkruar se situata në rajon ka rënë nga faza e përhapjes në fazën e përshpejtimit. Kufizimet e restoranteve të Uusimaa u lehtësuan menjëherë të Premten.

Shkalla e incidencës i referohet numrit të rasteve të koronavirusit për 100,000 banorë në dy javë. Shkalla e incidencës kombëtare të Finlandës është 24.8.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *