PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda raporton 55 raste të reja

,

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL informoi sot se në total 2,636,209 njerëz kanë marrë dozën e parë të vaksinës në të gjithë vendin.

Përqindja e popullatës që ka marrë dozën e parë të vaksinës është 47.3%.

Numri i përgjithshëm i vaksinuesve që morën të dyja dozat e vaksinave është: 607.788. Këto vaksina zënë 11.0 përqind të popullsisë.

55 raste të reja të kurorës janë raportuar në Finlandë.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në Helsinki dhe Uusimaa Hospital District, ose HUS, ku janë zbuluar 42 infeksione të reja.

Gjithsej 1,644 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 1,150 më pak infeksione se në dy javët e mëparshme. Në atë kohë, u raportuan 2.794 infeksione.

Incidenca e koronavirusit është akoma në rënie në të gjithë vendin. Në dy javët e fundit, incidenca është rreth 30 infeksione për njëqind mijë njerëz.

Janë 61 pacientë në spital, nga të cilët 11 janë në kujdes intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *