PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda raporton rënie të infeksioneve

,

125 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të martën në Finlandë. Një total prej 91,744 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Shkalla e incidencës kombëtare gjithashtu ka rënë nën 50. Ishte 49.2 të hënën. Shifra është domethënëse pasi që rënia nën shkallën e incidencës prej 50 është një nga kushtet e konsideruara nga qeveria për hapjen e veprimtarive publike të verës.

Shkalla e incidencës në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa nuk është më e larta. Të hënën, ishte 77.7. Situata më e keqe është në Ostrobothnia Qendrore, ku shkalla e incidencës është 220.2. Situata e dytë më e keqe është në Kanta-Häme, ku shifra është 106.4. Ato janë të vetmet zona në Finlandë me një shkallë incidence mbi njëqind.

Situata më e mirë është në Savonia Lindore, ku shkalla e incidencës është zero.

Deri më tani janë raportuar gjithsej 6,875 raste të koronavirusit të modifikuar, nga të cilët 5,639 janë variante të virusit britanik, 1,194 variante të virusit të Afrikës së Jugut, variante të virusit brazilian 2 dhe Indian 40.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *