PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda raporton sërish rritje të numrit të të infektuarëve

,

Në Finlandë, 791 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar 24 orët e fundit, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Numri më i lartë i infeksioneve të reja, 458, është në rajonin spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa. 81 infeksione të reja janë diagnostikuar në Pirkanmaa dhe 77 infeksione të reja në Finlandën Jugperëndimore.

Aktualisht, një total prej 75,545 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

832,602 finlandezë tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Kjo është 15 përqind e popullsisë.

Të dyja dozat e vaksinës i kanë marrë më shumë se 88,000 njerëz.

Personat mbi moshën 80 vjeç janë vaksinuar më së shumti, nga të cilët 83 përqind kanë marrë një dozë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *