PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, 1 në 10 të rinj ka frikë të vaksinohet

,

Vaksinimi i personave nën moshën 30 vjeç së shpejti do të fillojë në disa rajone të Finlandës. Për shembull, në Lohja, Uusimaa, të gjithë mbi moshën 16 vjeç mund të bëjnë një vaksinim mjekësor duke filluar nga java tjetër. Vantaa është duke vaksinuar 30 – 34 vjeçarët dhe brenda dy javëve do jetë e mundur edhe për ata nën 30 të bëjnë rezervimin e kohës.

Gatishmëria për t’u vaksinuar mes të rinjve është e lartë: Shumica e njerëzve nën moshën 30 vjeç planifikojnë të marrin vaksinën ose e kanë marrë tashmë atë.

Por, një në dhjetë të rinj që iu përgjigjën sondazhit kombëtar mendojnë se nuk kanë ndërmend të marrin vaksinën. Kjo pakicë e vogël e të rinjve kanë frikë nga efektet anësore të vaksinës dhe mendojnë se një vaksinë e besueshme nuk mund të zhvillohet brenda një kohe kaq të shkurtër.

Përqindja rritet çdo ditë

Gatishmëria për të vaksinuar është rritur vazhdimisht në të gjitha grupmoshat gjatë pranverës.

2,436,782 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Përqindja e popullsisë së përgjithshme që mori dozën e parë të vaksinës tani është 43.7%.

Përafërsisht 477,000 njerëz kanë marrë të dyja dozat e vaksinës dhe përbëjnë 8.6% të popullsisë.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *