PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, 1500 kandidatë në zgjedhje janë me rekorde kriminale

,

Gazeta më e madhe në Finlandë Helsingin Sanomat ka zbuluar 3.7 përqind e 35,627 kandidatëve në zgjedhjet lokale po garonin edhe pse ata ishin dënuar për një krim në pesë vitet e fundit. Sikurse është pohuar ata i kanë fshehur të dhënat e tyre kur kanë plotësuar formularët.

Partia ekstremiste e Finlandezëve të Vërtetë kishte kandidatët më kriminalë, me 9.1 përqind të listave të tyre të dënuar për krime të ndryshme.

Aktualisht ky nuk është një problem i lehtë për tu trajtuar, pasi listat e kandidatëve janë mbyllur në të gjithë vendin dhe nuk ka asnjë mënyrë për të hequr zyrtarisht kriminelët nga listat e kandidatëve.

Sidoqoftë, HS zbuloi se disa parti kishin fshirë kandidatët nga reklamimi në internet dhe në posterat publikë. Në Kannonkoski, Finlandën Qendrore, një abuzues seksual i fëmijëve u hoq nga posterat e Partisë Finns. Partia shtypi postera të rinj dhe i ngjiti mbi të vjetrat.

Partitë i thanë HS se 12 kandidatë morën trajtim të ngjashëm, me Koalicionin Kombëtar, Partinë Finns, Lidhjen e Gjelbër, Aleancën e Majtë dhe Partinë Popullore Suedeze të gjithë duke thënë se ata ishin përpjekur të ndalonin votuesit e tyre që të votojnë për kandidatët e tyre me rekorde kriminale.

Kjo është një pjesë e vogël e totalit, me vetëm shkelësit më të rëndë që marrin këtë trajtim

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *