PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, 465 të infektuar dhe 14 të vdekur

,

465 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar të hënën në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Numri më i lartë i infeksioneve është regjistruar në Helsinki, 168 raste të reja. Gjithsej 67,334 infeksione të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë epidemisë.

Dje, 863 infeksione të reja u raportuan në të gjithë vendin. Në dy javët e fundit, janë raportuar 9,270 infeksione, që është 1,868 më shumë se në dy javët e mëparshme.

Një numër jashtëzakonisht i lartë i vdekjeve të lidhura me koronavirus u raportua gjithashtu të hënën. Sipas THL, qysh nga e premtja janë regjistruar 14 të vdekur nga virusi. Një total prej 800 vdekjesh të lidhura me koronavirusin janë raportuar tani në Finlandë.

Aktualisht, ndodhen 274 persona në spital. Prej tyre, 50 janë në kujdes intensiv. Incidenca e infeksioneve koronare në Finlandë është më shumë se 163 infeksione në dy javë për 100,000 banorë. Incidenca më e lartë është rajonalisht në Rrethin e Spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus), ku shkalla e incidencës është mbi 337. Incidenca më e ulët është në Kainuu dhe Karelia Veriore, që të dyja kanë një normë të lartë incidence prej më shumë se 8.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *