PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, 95 përqind e rezervistëve janë gati të luftojnë për lirinë e atdheut

,

Sjellja e paparashikueshme e Rusisë ka çuar në një rritje rekord të numrit të anëtarëve të Shoqatës së Rezervistëve, njofton shoqata. Këtë vit (1 janar – 25 shkurt), tashmë janë paraqitur 1230 aplikime për anëtarësim, krahasuar me 490 në periudhën korresponduese të vitit të kaluar.

– Me fillimin e krizës në Ukrainë në vitin 2014, erdhi rritja e parë e madhe e anëtarësimit. Rritja e anëtarësimit ka qenë e mirë për disa vite, siç ishte vitin e kaluar. Megjithatë, për shkak të luftës që tani ka filluar në Evropë, numri i anëtarëve ka filluar të rritet shumë shpejt, thotë Ilpo Pohjola, kryetar i Shoqatës së Rezervistëve, në një deklaratë për shtyp.

Shoqata e Rezervistëve ka 39,000 anëtarë, 90 për qind e të cilëve kanë kryer shërbimin ushtarak ose shërbimin ushtarak vullnetar të grave. Ndër të tjera, shoqata u ofron anëtarëve të saj mundësinë për të ushtruar aftësitë e tyre në gjuajtjen me armë, përgatitjen fizike dhe rritjen e aftësitve në terrene të vështira.

Sipas sindikatës, vullneti i anëtarëve të tij për të mbrojtur vendin e tyre tani është jashtëzakonisht i fortë. Kjo është evidente nga anketa vjetore e anëtarësimit. Kur u pyetën nëse do të ishin të gatshëm të merrnin pjesë në misione të ndryshme të mbrojtjes kombëtare sipas mundësive dhe aftësive të tyre, 95.5 për qind u përgjigjën po. Vetëm 0,9 për qind e të anketuarve thanë jo dhe 3,6 për qind nuk mund të përgjigjeshin. Anketa është kryer nga data 1 deri në 13 të këtij viti. shkurt dhe iu përgjigjën 2 768 anëtarë.

“Ka një vullnet vërtet të fortë në fushën e rezervistëve për të marrë pjesë në mbrojtjen e lirisë së atdheut, pasi rezultati i sondazhit të Shoqatës së Rezervës ndryshon me më shumë se 11 pikë përqindje në krahasim me sondazhin e fundit të Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes”, thotë Ilpo Pohjola. në njoftimin për shtyp.

Në një sondazh të opinionit të publikuar nga Bordi Kombëtar i Planifikimit të Informacionit të Mbrojtjes (MTS) në dhjetor, 84 për qind e të anketuarve iu përgjigjën të njëjtës pyetje pozitivisht dhe nëntë për qind negativisht. Në sondazhin e MTS, 8% e të anketuarve nuk mund të thonë pozicionin e tyre. Mostra e studimit të MTS ishte 1001 persona.

Finlanda tradicionalisht ka pasur një vullnet shumë të fortë për të mbrojtur vendin, por tani është vërtet e fortë mes rezervistëve, komenton Pohjola.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *