PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, benzina dhe nafta kalojnë çmimin rekord 2.50 Euro për litër

, ,

Finlanda po përjeton një rritje të shpejtë të çmimit të karburanteve, sikurse po ndodh në mbarë botën. Në Perëndim të Finlandës, konkretisht Leppävirta dhe Pori, një litër benzinë ​​95E10 kushtoi dje më shumë se 2.50 euro për litër, sipas informacioneve të fundit të çmimeve nga Poltinete.net.

Kufiri i çmimit prej 2.50 euro, është thyer edhe për naftën, të paktën në Utsjoki.

Çmimet e konsumit për karburantet janë tani në nivele rekord për shkak të, ndër të tjera, luftës në Ukrainë, strukturës së taksave për benzinën dhe naftën dhe rritjen e fundit të detyrimit për shpërndarjen e biokomponentëve.

Sipas Globalpetrolprices, Finlanda tani është vendi i shtatë në botë që e shet benzinën më shtrenjtë dhe i gjashtë për naftën më të shtrenjtë në botë.

Mesatarisht, sipas informacioneve të Poltinete.net, në Finlandë mund të paguani 2.203 euro për benzinë ​​dhe 2.245 euro për naftë për litër.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *