PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë, burrat përfitojnë rritje page më shpesh dhe më shumë se gratë

, , ,

Burrat finlandezë përfitojnë rritje page më shpesh se gratë, thotë Yle, duke iu referuar një sondazhi të porositur nga ATalent. 24 për qind e grave nuk kishin marrë kurrë rritje page, krahasuar me 17 për qind të burrave.

Rritjet e pagave këtu përkufizohen si rritje që nuk vijnë automatikisht përmes një marrëveshjeje kolektive të sindikatës me punëdhënësin, për shembull si rritje të përgjithshme.

Sipas sondazhit, vetëm gjysma e finlandezëve kanë kërkuar rritje rroge, thotë Yle. Burrat janë më aktivë se gratë këtu: 57% e meshkujve dhe 50% e femrave kanë kërkuar rritje page. Përveç kësaj, burrat kërkojnë rritje më të madhe të pagave sesa gratë, sipas Yle.

Sipas Yle, burrat kanë marrë rritje pagash më shpesh se gratë, edhe pa i bërë kërkesë punëdhënësve.

Sondazhit të ATalent i kryer në qershor 2021 iu përgjigjën 1,442 finlandez, nga të cilët rreth gjysma (51.8 për qind) ishin nën 30 vjeç dhe pjesa tjetër ishin 31 vjeç ose më të vjetër. 53.7 për qind e të anketuarve ishin gra, 45.1 për qind ishin burra dhe 1.2 për qind e të anketuarve ose nuk u identifikuan me asnjërën nga të mësipërmet ose nuk donin të tregonin gjininë e tyre, thotë Yle.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *