PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandë. Çmimi i benzinës pritet të shkojë në 3 Euro për litër. Sot mesatarja është 2.591 Euro për litër

,

Sipas uebsajtit Polttoaine.net, çmimi mesatar i naftës sot në mëngjes ishte 2.43 euro për litër.

Krahasuar me një vit më parë, kurba e çmimit të karburantit po shfaq një prirje shumë më të theksuar rritëse.

Çmimi i naftës është rritur me rreth 60 për qind (0,93 euro) në vit, 95E me gati 39 për qind (0,62 euro) dhe 98e me më shumë se 36 cent (0,62 euro).

Të dhënat janë nga indeksi i çmimeve të konsumit.

Sipas faqes së internetit Poltinete.fi, 2,591 e/l ishte çmimi mesatar për benzinën 95E.

Sipas Hanna Kalenoja, zhvillimi i ardhshëm i çmimeve është shumë i vështirë për t’u vlerësuar, veçanërisht në afat të shkurtër, sepse ndikohet nga shumë faktorë.

Në një intervistë për STT fundjavën e kaluar, ekspertët vlerësojnë se çmimi i karburantit nuk do të bjerë nën të paktën dy euro në muajt në vijim.

Peter Lund, një profesor i fizikës teknike në Universitetin Aalto, i njohur me çështjet e energjisë, madje parashikon në Yle se çmimi i benzinës së shpejti mund të fillojë në tre.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *