PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandezët prodhojnë testin e shpejtë të koronavirusit: 45 sekonda

, ,

Një kompani finlandeze e quajtur Deep Sensing Algorithms thotë se ka zhvilluar një test të koronavirusit që jep rezultate në më pak se një minutë.

Parimi i funksionimit të testit është i ngjashëm me një alkolator. Testuesi fryn një herë në pajisje, e cila jep një rezultat pas 45 sekondash. Pajisja është gati për ripërdorim në dy minuta.

Sipas kompanisë, pajisja mund të përdoret edhe për zbulimin e rasteve asimptomatike. Pajisja, e zhvilluar nga DSA, ka markën evropiane CE dhe tashmë është në shitje.

Sipas CEO të kompanisë Pekka Rissanen, pajisja është e lirë dhe e lehtë për t’u përdorur.

“Ne kemi dashur të ofrojmë një zgjidhje që do të ndihmojë individët, familjet dhe komunitetet të kthehen në punë, shkollë dhe lojëra normalisht”, thotë Rissanen në një deklaratë për shtyp.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *