PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlandezët zgjedhin të vrapojnë në dëborë pa këpucë

,

Finlandezët e apasionuar pas sportit kanë përqafuar një trend të ri – duke vrapuar nëpër dëborë duke veshur vetëm çorape dhe pa këpucë. Sipas atyre që kënaqen me praktikën, vrapimi pa këpucë – edhe në dëborë që arrin thellësi prej gjysmë metri – siguron një ndjenjë lirie.

Ithtarët rekomandojnë të veshin të paktën dy palë të trasha çorape leshi, në mënyrë ideale tre, për të mbrojtur kundër ngrirjes dhe lehtësimin e lëvizjes.

Adhuruesit e këtij stili të fundit pretendojnë se aktiviteti ofron stimulim për këmbët, ndërsa ofron gjithashtu përfitime të fitnesit.

Vrapimi zbathur është një argëtim popullor në mot më të ngrohtë, por reshjet më të mëdha se zakonisht të borës këtë dimër nuk i kanë penguar entuziastët e vrapimit në vend. Çorapet e leshta janë tani në dispozicion me bollëk, pasi një numër i madh i finlandezëve thuhet se kanë adoptuar thurjen si një hobi këtë dimër.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *