PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Greva e mësuesve dhe infermierëve zgjerohet në Tampere dhe Kuopio

, , ,

Sindikatat në sektorin komunal do të vazhdojnë grevat e tyre edhe këtë javë. Grevat do të shihen në shkollat ​​në rajonin e Tamperes dhe Kuopios, si dhe në gjashtë rajone spitalore, nëse nuk arrihet rezultati i negociatave.

Palët në mosmarrëveshjen komunale janë Punëdhënësit e Rajonit Komunal dhe Mirëqësor KT dhe organizatat kryesore të punëdhënësve Juko, JAU dhe Sote ry. Ata përfaqësojnë, ndër të tjera, infermierë, mësues, mjekë dhe personel nga shkollat, edukimi i hershëm i fëmijëve dhe shërbime të tjera komunale.

Ministrja e Punës Tuula Haatainen ka caktuar një komitet pajtimi për të ndërmjetësuar një marrëveshje të mundshme në sektorin komunal. Kjo është një masë e jashtëzakonshme që përdoret rrallë në Ndërmjetësimin e Kontratave të Punës.

Në fund të marsit, organizatat sindikale hodhën poshtë propozimin e pajtimit kombëtar të ndërmjetësuesit mes punëtorëve dhe punëdhënësve. Propozimi i pajtimit i ndërmjetësuesit kombëtar kishte të bënte me kushtet e punës së të gjithë sektorit komunal, gjegjësisht mbi 420.000 punëtorëve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *