PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Helsinki fillon nesër vaksinimin e 40 vjeçarëve. Në Tampere – 43 vjeçarët

,

Në Helsinki, nesër fillon vaksinimi i shtetasve të moshës 40–44 vjeç, dmth. ata që kanë lindur në vitet 1977–1981. Qyteti informon se banorët e Helsinkit të kësaj grupmoshe mund të rezervojnë një periudhë vaksinimi duke filluar nga e marta, me 18 maj.

Në Helsinki, periudha e vaksinimit mund të rezervohet online në koronarokotusaika.fi ose duke telefonuar në numrin e takimit 09 310 46300. Më shumë informacion është në dispozicion në faqen e internetit të qytetit https://www.hel.fi/sote/koronarokotus-en. Fillimi i vaksinimeve shpallet përmes njoftimeve për shtyp.

Më shumë se 230,000 Banorë të Helsinkit kanë marrë vaksinimin e parë të koronavirusit deri më sot.

Sipas Laura Pikkarainen, kryemjekja e Spitalit të Helsinkit, përfitimet e vaksinimeve janë tashmë të dukshme. Në azile, ku banorët morën të dy vaksinat në janar – mars, nuk kanë pasur ndonjë infeksion koronavirusi që nga fillimi i prillit.

– Megjithëse mbulimi i vaksinimit të të moshuarve është i shkëlqyeshëm, grupmoshat më të reja do të vendosin se sa gjithëpërfshirëse do të jetë mbulimi i vaksinimit dhe bashkë me të edhe si do të vazhdojë epidemia, thotë Pikkarainen në njoftimin për shtyp të qytetit.

Një rezervim për vaksinimet për 43-vjeçarët e lindur në 1978, do të jetë gjithashtu i hapur në Tampere të Martën në 12 të mesditës.

Deri më tani, më shumë se 2.1 milion njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës. Në zonën e spitaleve të Helsinkit dhe Uusimaa, janë rreth 622,000 njerëz të vaksinuar me dozën e parë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *