PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Helsinki hap pavijonin e ri për pacientët me koronavirus në spitalin e Herttoniemi-t

, ,

Në ambientet e Spitalit Herttoniemi në Helsinki është hapur sot një pavijon për pacientët me koronavirus. Një pavijon i ngjashëm ka filluar tashmë të operojë në Spitalin Laakso, i cili kishte 104 pacientë me koronavirus këtë mëngjes.

Normat e infektimit në Helsinki janë rritur me një ritëm të përshpejtuar për shkak të variantit të virusit omicron dhe qyteti njoftoi javën e kaluar se do të rriste gatishmërinë e tij.

Në praktikë, kjo do të thotë se Helsinki po përgatitet të transferojë punonjësit e qytetit në pozicione të tjera për të siguruar kujdesin spitalor.

Kryeqyteti tani përbën rreth një të katërtën e infeksioneve me korona në vend. Sipas shifrave të përditësuara të hënën, numri i të infektuarve në Helsinki është 76.560, nga të cilët 1.179 janë infeksione të reja.

Pesëdhjetë pacientë me koronavirus mund të pranohen në Repartin e sapokrijuar në Spitalin e Herttoniemit. Laura Pikkarainen, mjekja kryesore e Spitalit të Helsinkit, thotë se megjithëse në letër është planifikuar që në mars 2020, është një përpjekje e madhe për ta vënë në funksionim.

– Krijimi i një departamenti kërkon një punë të madhe dhe është punuar ditën dhe natë. Ka dhjetëra karroca që lëvizin mallrat, dhe organizimi i organizimit të personelit dhe gjëra të tjera që janë thelbësore për funksionimin e spitalit.

Pacienti i parë koronar mbërriti në spitalin e urgjencës herët në mëngjesin e së hënës.

Sipas Pikkarainen, Reparti nuk ka ende staf të mjaftueshëm dhe operacionet në spitalin e urgjencës do të fillojnë me faza. Pavarësisht kësaj, është një ditë historike për repartin që të fillojë të punësojë staf nga reparte të ndryshme nga Spitali i Helsinkit, shërbime të tjera sociale dhe shëndetësore në Helsinki dhe infermierë nga jashtë.

– Me fjalë të tjera, një grup i madh, ende i panjohur për njëri-tjetrin, mblidhet nën drejtimin e një infermiereje dhe një mjeku të repartit dhe nisin punën së bashku.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *