PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Helsinki nuk po e gjurmon virusin. Varianti omikron përhapet shpejt

, ,

Qyteti i Helsinkit nuk i gjurmon më të gjitha zinxhirët e infeksionit.

Për shkak të përhapjes së shpejtë të variantit omikron të koronavirusit, gjurmimi nuk është i mundur. Më shumë se 2,300 raste të koronës u zbuluan në Helsinki të enjten. Më shumë se 40 për qind e të gjitha testeve të kryera ishin pozitive. Sanna Isosompi, kryemjeke e aktiviteteve epidemiologjike të qytetit të Helsinkit, thotë se kjo do të thotë se në fakt ka shumë raste.

Për shkak të kohës së shkurtër të inkubacionit të Omikron, është e vështirë të gjurmohen zinxhirët e infeksionit.

– Gjurmimi dhe karantina nuk kanë më të njëjtin efekt, thotë Isosompi.

Në praktikë, gjurmimi tani fokusohet në situata me rrezik të lartë, siç janë infeksionet në kujdesin social dhe shëndetësor.

Isosomppi thekson se secili duhet të kujdeset për mbrojtjen e tij përmes vaksinimit.

– Vaksinimet janë efektive në parandalimin e një sëmundjeje të rëndë. Kur ekziston mbrojtja me vaksina, nuk duhet të kesh kaq frikë nga infeksioni, thotë ajo për Iltalehti.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *