PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Hetimi i medias. Kryeministrja shpenzoi 850 dhe jo 300 € në muaj

,

Kryeministrja Sanna Marinin rezulton se ka përfituar shumë më tepër nga sa mendohej në fillim. Shuma nuk është 300 euro në muaj por 850 euro.

Sipas Elisa Gebhard, ndihmëses speciale të Marin, kostoja e përfitimit të vakteve të ngrënies tani vlerësohet në 850 euro, përfshirë ushqimet e mëngjesit dhe vaktet e ftohta. Shuma u rrit sepse më parë Kryeministrja ishte pyetur vetëm për koston mujore të vakteve të mëngjesit. Kur u pyetën për pjatat e tjera të mundshme, përveç mëngjeseve që janë përfituar prej kryeministres, shuma arrin në 850 euro, thotë Gebhard Ylelle.

Iltalehti ishte i pari që raportoi për rritjen. Më parë, redaktori i Iltalehti pyeti Marin direkt në Twitter, nëse fondet publike janë përdorur për të blerë më shumë ushqime sesa për mëngjesin.

Marin iu përgjigj si vijon:

– Në përputhje me udhëzimet e VNK, përfitimi i vaktit ka përfshirë artikuj për mëngjes dhe vakte të ftohta, dmth përgjigja është po. Unë mund të jap informacion mbi kostot totale për periudhën janar 2020 deri maj 2021 kur marr informacione mbi shpenzimet që faturohen.

Stafi i Marin dhe Zyra e Kryeministrit kanë hetuar paraprakisht shumat e përfshira në shtesën e vaktit të Kryeministrit. Sasia e ushqimit të blerë për përdorim privat tani është vlerësuar paraprakisht në rreth 850 € në muaj, në vend të 300 € të raportuar më parë.

– Kryeministrja është e gatshme të paguajë shpenzimet në lidhje me përfitimin e vaktit për vitin 2020 dhe 2021, por çështja ende duhet të sqarohet nga ana ligjore, thotë stafi i kryeministres,

Departamenti i Policisë së Helsinkit aktualisht po kryen një hetim paraprak mbi subvencionet shtetërore për vaktin e Kryeministres dhënë nga Zyra e Kryeministrit. Hetimi i policisë ka të bëjë me veprimet e zyrtarëve të kryeministrisë dhe jo të vetë kryeministres.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *