PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

HSL vendos maskat me detyrim të shtunën

,

Autoriteti Rajonal i Transportit i Helsinkit (HSL) njoftoi se do të fillojë të zbatojë vendimin e mbajtjes me detyrim të maskës për të gjithë transportin publik në rajonin e Metropilit të Helsinkit nga e shtuna e 13 Marsit dhe në vijim.

Masa vjen pas njoftimit të ndërmarrjes shtetërore hekurudhore VR se të gjithë pasagjerët (mbi moshën 12 vjeç) që udhëtojnë në trena të distancave të gjata dhe të udhëtarëve duhet të mbajnë një maskë fytyre. Rregulloret e reja të VR hynë në fuqi sot (të enjten).

Në të dy rastet, udhëtarët përjashtohen nga përdorimi i maskës vetëm në rastin e arsyeve të ligjshme shëndetësore siç janë kushtet mjekësore. VR ka deklaruar se do të lejojë pasagjerët pa maska ​​në trenat e saj dhe nuk do të kërkojë raport apo leje nga doktori për ata që kanë arsye shëndetësore për mosmbajtjen e maskës. Maskat mund të blihen edhe në trenat në distanca të gjata.

Sipas HSL, mesatarisht, 80 përqind e udhëtarëve aktualisht mbajnë maska ​​fytyre kur përdorin transportin publik. Nga e shtuna e tutje, udhëtarët mund të nxiten të përdorin maskat përmes fatorinove apo rojeve të sigurisë. Rregulloret e reja kanë për qëllim frenimin e përhapjes së virusit COVID-19. Situata në Finlandë është përkeqësuar që nga dhjetori, me variante të reja të virusit që çojnë në një rritje të infeksioneve në të gjithë vendin.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *