PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

HUS: Javën e shkuar llogariten 100 mijë të infektuar në rajonin e Helsinkit

, ,

Në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, mostrat pozitive përbënin 40 për qind të testeve të koronavirusit javën e kaluar, shkroi Lasse Lehtonen, Drejtori i Diagnostifikimit të HUS në Twitter.

Në Qendrën Diagnostike u krye ekzaminimi në zonën HUS në javën 3.-9.1. gjithsej 55,455 analiza të koronavirusit, nga të cilat 22,213 ishin pozitive. Sipas Lehtonen, numri e testeve ishte i madh, edhe pse koha e radhës për marrjen e mostrave ishte e gjatë.

Lehtonen thotë gjithashtu se 91.1 për qind e mostrave pozitive të popullsisë në zonën HUS janë ndoshta varianti omicron.

Lasse Lehtonen vlerësoi më parë për Online News se numri aktual i infeksioneve me koronavirus në Finlandë mund të jetë pesë herë më i lartë se ai i testuar.

– Supozimi i shkolluar është më shumë se 100,000 infeksione në javë në zonën HUS, tha ai.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *