PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Infeksionet në rënie. Hiqen kufizimet në transportin publik

,

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 197 infeksione të reja në lidhje me koronavirusin janë diagnostikuar në Finlandë gjatë ditës së fundit. Tani ka gjithsej 85.804 infeksione.

Rritja më e madhe e infeksioneve ka qenë në zonën e HUS, ku janë identifikuar 81 infeksione të reja. Vendi tjetër ku u disagnostikua numri më i lartë i infeksioneve ka qenë në zonën e Turkut, me 24 persona. I njëjti numër është gjetur edhe në zonën e Spitalit Rajonal të Pirkanmaa.

Ndërkohë, sot përfunduan kufizimet në numrin e pasagjerëve në transportin publik në rrethin e spitalit Helsinki dhe Uusimaa. Kufizimet në numrat e pasagjerëve hynë në fuqi në trafikun e HSL në fund të Marsit. Sipas kufizimeve, mjetet e transportit nuk mund të mbajnë më shumë se gjysmën e numrit të tyre maksimal të lejuar të udhëtarëve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *