PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Informacion mbi vaksinimin në qytetet kryesore të Finlandës

,

Sipas të dhënave më të fundit nga Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies, numërohen 2,201,667 finlandezë, ose 39.5 përqind të atyre që do të vaksinohen, të cilët morën dozën e parë në të gjithë vendin. 6% e të vaksinuarve kanë marrë të dyja dozat.

Në tetë qytetet më të mëdha, më shumë se 35 përqind e atyre të vaksinuar marrin vaksinën e tyre të parë. Këto qytete përfshijnë Helsinkin, Espoo dhe Vantaa.

Personat që mund të rezervojnë radhën për vaksinimin e koronavirusit në Helsinki janë 40-44 vjeç, d.m.th., ata të lindur në 1977-1981.

Në Espoo vaksionhen ata që mbushin 40 vjeç këtë vit ose janë më të vjetër se 40 vjeç, d.m.th. banorë të lindur në ose para vitit 1981.

Banorët e Vantaa të moshës 35-39 vjeç (të lindur në 1982-1986) tani mund të caktojnë një takim për një vaksinim të koronavirusit.

Turku po bën vaksinimin e personave të moshës 40 dhe 49 vjeç e lart.

Tampere instrukton qytetarët e  e moshës 41 vjeç, të lindur në 1980, se vaksinimi i tyre fillon në 21 maj 2021 në 12.00, ndërsa qytetarët e moshës 40 vjeç, të lindur në 1981, fillojnë në 24 maj 2021 në 12.00.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *