PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ja lista e plotë e pagave në Finlandë. Hendeku shkon në 6 mijë Euro në muaj

, ,

Hendeku i pagave për grupe të ndryshme profesionale në Finlandë është pothuajse 6000 euro në muaj, sipas të dhënave të reja nga Statistikat e Finlandës.

Paga mesatare për pastruesit është rreth 2000 euro në muaj, ndërsa mjekët kanë një pagë mesatare prej rreth 7500 euro në muaj.

Të dhënat nga Statistikat e Finlandës janë të vlefshme për vitin 2020, kështu që pagat janë rritur pak që atëherë.

Nëse i numëroni CEO-t (drejtuesit ekzekutivë të kompanive) në të gjitha industritë si një grup i veçantë profesional, hendeku i pagave rritet edhe më tej. Paga mesatare për ta ishte gati 11 mijë euro.

Pagat janë paga totale ku përfshihet, për shembull edhe kompensimi për orët e punës në mbrëmje dhe gjatë natës.

Grupet e profesioneve me paga mesatare nën 2500 përfshijnë stafin e restoranteve, asistentët e zyrës, parukierët, kujdestarët e fëmijëve dhe shoferët e pasagjerëve dhe furgonëve.

Paga mesatare për të gjitha grupet profesionale në Finlandë ishte pak më shumë se 3200 euro.

Grupet e profesioneve që janë pak më poshtë se paga mesatare e finlandezëve prej 3200 euro janë, për shembull, mësuesit e shkollave fillore dhe mësuesit në arsimin e hershëm të fëmijërisë. Infermierët, bibliotekarët dhe rojet e sigurisë gjithashtu kanë një pagë të ngjashme mesatare.

Mes atyre që kanë një pagë dukshëm më të lartë se paga e mesme, ka mbi të gjitha lloje të ndryshme specialistësh, përveç atyre që kanë poste drejtuese.

Paga mesatare e avokatëve është rreth 5500 euro, po aq sa edhe specialistët e shëndetësisë.

Pagat e tjera të specialistëve përfundojnë midis 4000 dhe 6000 euro.

Në mesin e mësuesve, mësuesit e klasave 7-9 dhe shkollave të mesme kanë një pagë mesatare prej 4,100 euro, ndërsa mësuesit e universiteteve dhe kolegjeve arrijnë deri në 4,700 euro.

Paga e mesme (median salary) është paga mesatare në një grup, pra i njëjti numër në grup është nën dhe mbi mesataren.

Pagat mesatare në grupe të ndryshme profesionale 2020

1900-2500 euro: asistentë në bujqësi, pylltari dhe peshkim, pastrues, shërbëtore; asistentë kuzhine dhe restorantesh, parukierë dhe kozmetologë, babysitter dhe studentë asistentë, punonjës të pylltarisë dhe peshkimit, punonjës të mirëmbajtjes së rrugëve dhe menaxhues mbeturinash, shoferë pasagjerësh dhe furgonash; asistentë zyre; stafi i restorantit.

2.500-3.000 euro: fermerë, punëtorë pylli, shitës, punëtorë magazinash, sportistë dhe trajnerë sportivë, kujdestarë, staf i shërbimit ndaj klientit, punonjës zyre; llogaritarët, piktorët, menaxherët e kuzhinës.

3000-3500 euro: punëtorë ndërtimi; punëtorët e transportit; punëtori, montues, riparues, shofer kamioni, konduktorë, mësues të shkollave fillore dhe çerdhe, infermierë, personel sigurie dhe mbikëqyrjeje, montues elektrikë.

3500-4000 euro: nënoficerë, gazetarë, specialistë të shëndetësisë, ekspertë natyrorë dhe teknikë, mbikëqyrës në miniera, industri dhe ndërtim.

4000-4500 euro: veterinerë, mësues të shkollave të mesme dhe të mesme; arkitektë, planifikues dhe topografë, specialistë në administratë, specialistë në matematikë dhe statistikë, specialistë të bazave të të dhënave, rrjeteve kompjuterike dhe programeve të sistemit.

4500-5000 euro: specialistë të biznesit dhe administratës, specialistë të sektorit financiar, mësues kolegjesh dhe universitetesh, specialistë shitjesh, marketingu dhe informacioni, specialistë të inxhinierisë elektrike.

5000–5500 euro: oficerë të trafikut të anijeve, ajror dhe portit, specialistë ligjorë, oficerë.

5,500-6,000 €: specialistë të kujdesit shëndetësor.

6,000–6,500 euro: zyrtarë të lartë dhe drejtues të organizatave, menaxherë në industrinë e hotelerisë dhe restoranteve, menaxherë në shitje me pakicë.

6,500-7,000 euro: menaxherë në prodhim, trajnim, kujdes.

7,000–7,500 euro: mjekë, menaxherë në shërbimet dhe administrimin e biznesit, menaxherë shitjesh dhe marketingu.

7,500-8,000 euro: menaxherë në teknologjinë e informacionit dhe komunikimit.

10,900: CEO.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *