PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ja si është sot situata e virusit në Finlandë

,

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 512 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë.

726 raste të reja të koronavirus u raportuan dje dhe 803 të mërkurën. Në dy javët e fundit, 613 më shumë infeksione janë diagnostikuar sesa në dy javët e mëparshme.

Në dy javët e fundit, 613 më shumë infeksione janë diagnostikuar sesa në dy javët e mëparshme. Në dy javët e fundit, pothuajse 9,400 infeksione koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, krahasuar me pothuajse 8,800 në periudhën e mëparshme dy-javore.

Shkalla e incidencës së infeksioneve koronavirus në Finlandë tani është pak nën 170 infeksione në dy javë për 100,000 banorë. Incidenca më e lartë është akoma në Helsinki dhe Uusimaa Hospital District (Hus), ku numri është mbi 340. Ekzistojnë gjithashtu shumë infeksione në Finlandën Jugperëndimore, e cila ka një normë incidence prej më shumë se 260.

Incidenca më e ulët e koronavirus në lidhje me popullsinë është në Ostrobothnia Qendrore. Atje, shkalla e incidencës është 13.

Një total prej 74,754 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

Janë raportuar dy vdekje të reja koronavirus, duke e çuar gjithsej në 817. Numri i pranimeve në spital është rritur me 26, por numri i pacientëve në kujdes intensiv ka mbetur i njëjtë me dje (59).

Pjesa më e madhe e infeksioneve është në zonën metropolitane 

Gjithsej 22,356 infeksione janë raportuar në Helsinki.

Numri i dytë më i lartë i infeksioneve ka qenë në Vantaa, me një total prej pak më shumë se 8,500 infeksione. Në Espoo, më shumë se 7,200 infeksione janë zbuluar deri më tani.

Numri i kombinuar i infeksioneve në tre qytetet e mëdha në Zonën Metropolitane të Helsinkit është më shumë se gjysma e të gjitha infeksioneve në Finlandë.

Një total prej 3.87 milion teste koronavirus janë kryer tani në Finlandë. Numri u rrit nga dje me gati 28,000.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *