PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Javën e ardhshme, hiqen kufizimet për baret dhe restorantet

,

Grupi ministror i qeverisë për shëndetësinë dhe çështjet sociale po propozon heqjen e kufizimeve në bizneset e hotelierisë. Ministrat thanë të premten vonë se ndryshimet duhet të bien dakord nga i gjithë kabineti sa më shpejt të jetë e mundur javën e ardhshme.

Restorantet dhe baret në zonat ku situata pandemike është në nivelin bazë do të lejohen të shërbejnë ndërmjet orës 7 të mëngjesit dhe 1 të mëngjesit. Restorantet e orientuara në shërbimin e ushqimit në mbrëmje mund të qëndrojnë të hapura nga 5 e mëngjesit deri në 2 të mëngjesit.

Karaoket dhe vallëzimi në bare dhe restorante do të hiqet në shumicën e rajoneve në nivelin bazë ose fazën e përshpejtimit.

Propozimi heq gjithashtu kufizimet për vendet dhe tavolinat në tarracat e bareve dhe restoranteve, duke e bërë atë më të mundshme për të shërbyer në raste të aktiviteteve masive.

Ministrat gjithashtu duan të zgjasin orët e hapjes së restoranteve në zonat ku epidemia ende nuk është frenuar tëresisht. Baret mund të shërbejnë pije nga ora 7 e mëngjesit deri në ora 8 pasdite dhe të qëndrojnë të hapura nga ora 5 e mëngjesit deri në 21 të darkës.

Qeveria do të vazhdojë të azhornojë situatën çdo javë, në varësi të niveleve të infeksionit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *