PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Jo me vonesë, por me kujdes. Niinistö për reagimin finlandez ndaj luftës

, ,

Presidenti i Republikës Sauli Niinistö komentoi sot mbledhjen e djeshme të kryetarëve të partive të zgjedhura në Parlament, krerëve të Byrosë Parlamentare dhe kryetarëve të komisioneve parlamentare të Jashtme dhe të Mbrojtjes.

– Së bashku me komandantin e Forcave të Mbrojtjes, ne patëm një diskutim serioz për sulmin rus ndaj Ukrainës dhe efektet e luftës së vazhdueshme në sigurinë e Finlandës dhe politikën e jashtme dhe të sigurisë të Finlandës. Mjedisi ynë i sigurisë tani po kalon një ndryshim të shpejtë dhe drastik, thotë Niinistö në një deklaratë për shtyp.

Niinistö thotë se i kupton mirë shqetësimet që ndjejnë finlandezët dhe nevojën për të reaguar ndaj situatës.

– Megjithatë, në mes të një krize akute, është veçanërisht e rëndësishme të mbajmë një kokë të ftohtë dhe të vlerësojmë me kujdes ndikimin në sigurinë tonë të ndryshimeve të kaluara dhe ndryshimeve të mundshme në të ardhmen – jo me vonesë, por me kujdes. Ne vazhdimisht po e bëjmë këtë punë për sigurinë e Finlandës dhe finlandezëve. Kuptimi i përbashkët i ndarjes së përgjegjësive është edhe më i fortë pas takimit të djeshëm, thotë Niinistö në një deklaratë për shtyp.

Lufta në Ukrainë ka rritur presionin popullor për një anëtarësim të shpejtë të Finlandës në NATO. Ky vendim është thënë se do të merret në parlament, ku shumica duket se është pro nëse votimi do të bëhej këto ditë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *