PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kehä III nën rikonstruksion gjatë verës. Devijime në trafik pranë Askisto – Vantaa

, ,

Duke filluar nga e hëna e ardhshme, trafiku i Unazës 3 (Kehä III) në krahun që shkon drejt lindjes do të devijohet në një kthesë të re në Askisto. Një devijim i ngjashëm është aktualisht në përdorim përgjatë drejtimit perëndimor, pra rrugës që shkon nga Vantaa drejt Espoo-s.

Ndryshimet janë të nevojshme gjatë rregullimit të trasesë, shtyllave dhe urës mbi Pikkujärvenoja.

– Rrugët e tërthorta do të përdoren të paktën gjatë verës, vlerëson menaxheri i projektit Antti Koski nga Hekurudhat Finlandeze.

“Kur të përfundojë ura e re që po ndërtohet, qarkullimi do të drejtohet përmes saj, në mënyrë që të riparohet ura që aktualisht përdoret si devijim”, sqaron Koski.

Një urë do të riparohet dhe dy të reja do të ndërtohen mbi lumë.

Faza e tretë e projektit të Unazës III, përfshin përmirësime të shumta që do të zbatohen në Askisto dhe midis Vantaankoski dhe Pakkala.

Projekti përfshin, ndër të tjera, ndërtimin e korsive të treta midis Vantaankoski dhe Pakkala, ndërtimin e një kryqëzimi të ri në Askisto dhe rehabilitimin e strukturës së rrugës.

Sipas menaxherit të projektit Koski, puna ka ecur mirë.

Gjatë projektit të rinovimit, kalimet për këmbësorët dhe çiklistët do të zhvillohen, gjithashtu dhe mbrojtja nga zhurma do të përmirësohet në Askisto.

Synimi është rritja e sigurisë dhe qetësisë së trafikut dhe përgatitja për vëllimet në rritje të trafikut në Unazën III.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *