PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Këshilla për tifozët e Evropianit kur kalojnë kufirin me Rusinë

, ,

Autoritetet shëndetësore finlandeze po përgatiten për një rritje të numrit të pasagjerëve në kufirin lindor kur luhen lojërat e Kampionatit Evropian të Futbollit në qytetin rus të Shën Petersburg.

Në veçanti pika e kalimit kufitar Vaalimaa po përgatitet për një fluks turistësh, kryesisht midis 16 qershor dhe 21 qershor, kur ekipi kombëtar finlandez është planifikuar të luajë ndeshje kundër Rusisë dhe Belgjikës.

Këshillimi shëndetësor dhe testimi për Covid do të ofrohen gjatë gjithë ditës përgjatë turneut. Normalisht, shërbimet shëndetësore dhe testimi i koronavirusit është i disponueshëm ndërmjet orës 7 të mëngjesit dhe 21:30.

Shoqata Sociale dhe Shëndetësore e Kymenlaakso, Kymsote, pret që stacioni kufitar Vaalimaa të përjetojë trafik të rënduar në ditët e lojës.

Në Kymenlaakso, ka rekomandime për të shmangur udhëtimet jashtë vendit dhe pjesëmarrjen në ngjarje që përmbajnë turma të mëdha. Rekomandimi zbatohet gjithashtu për të udhëtuar gjatë ditëve që luhet Kampionati Evropian i Futbollit.

Kymsote dëshiron të kujtojë ata që udhëtojnë jashtë vendit që të përdorin shërbimin Finentry pas mbërritjes në Finlandë.

Grupi i koordinimit Kymenlaakso Covid deklaroi të mërkurën se situata e Covid në zonë mbetet në fazën e përshpejtimit. Ekziston një kufizim i mbledhjes së një maksimumi prej 20 personash, i cili vlen për hapësirat e brendshme dhe të jashtme. Kufizimi është në fuqi deri në 15 qershor.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *