PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kokoomus ndryshon qëndrimin. Orpo: Do ta votojmë paketën e BE-së

,

Një javë pasi njoftuan vendimin e tyre për të abstenuar nga votimi për planin e rimëkëmbjes së Covid të BE, kryetari i grupit të Partisë së Koalicionit Kombëtar (Kokoomus), Kai Mykkänen dhe kryetari i partisë Petteri Orpo njoftuan se partia kishte ndryshuar vendimin e tyre dhe ata do të lejonin një votim të lirë.

Kjo do të thotë që shumica e deputetëve të partisë së Koalicionit pritet të votojnë pro për paketën.

Pas rivlerësimit të situatës, drejtuesit thanë se partia po ndryshon pozicionin e saj në mënyrë që të ruajë paketën.

Mykkänen dhe Orpo mbrojtën vendimin, duke shpjeguar se si rezultat i abstenimit të tyre të deklaruar, ankesat e tyre u dëgjuan nga Komisioni Parlamentar i Financave.

Udhëheqësit e partive thonë se ka ende defekte në paketën e stimujve, duke thënë se ai përfaqëson një hap drejt borxhit të përbashkët për të financuar shpenzimet e vendeve më të varfra dhe një masë që do të transferonte kompetenca të rëndësishme vendimmarrëse larg nga Finlanda. Sidoqoftë, këto pika të diskutimit janë marrë në konsideratë në raportin e Komitetit të Financave, sipas Mykkänen dhe Orpo.

Këtë herë, Kokoomus nuk po përpiqet të vendosë disiplinën e partisë mbi votën, që do të thotë se shumica e grupit parlamentar pritet të votojë për paketën e stimulit.

Publikisht janë deklaruar katër vota kundër tashmë.

Plani i BE për rimëkëmbjen Covid do të ketë nevojë për mbështetjen e dy të tretave të deputetëve finlandezë për të kaluar një votë në parlament, pasi një komision kyç vendosi që implikimet kushtetuese kërkojnë shumicën e shtuar. Abstenimi nga NCP mund të kishte rrezikuar kalimin e paketës stimuluese.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *