PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Koronavirusi uli trafikun, por jo aksidentet. Policia: Ja sa prej tyre ishin të dehur dhe të droguar

, ,

Koronavirusi uli trafikun e përditshëm të automjeteve në rrugët e Finlandës gjatë vitit 2021, por numri i aksidenteve fatale mbeti i pandryshuar. Kjo duket qartë nga statistikat e publikuara nga policia.

Sipas të dhënave paraprake, 219 persona humbën jetën në trafikun rrugor vitin e kaluar, që ështe 4 më pak se vitin e shkuar.

– Gjatë analizës së shifrave, është mirë të kujtojmë se disa prej të lënduarëve nga aksidentet nuk vijnë në raportet e policisë dhe për këtë arsye janë të përjashtuara nga statistikat zyrtare. Shumica e këtyre janë aksidente individuale që përfshijnë çiklistët, komenton Hannu Kautto, Inspektor i Lartë i Bordit Kombëtar të Policisë, në një deklaratë për shtyp.

Gjithsej 372 persona humbën jetën ose u lënduan, si rezultat i aksidenteve të shkaktuara nga dhënia e automjetit në gjendje të dehur. Kjo shifër është 34 për qind më pak se një vit më parë. Gjithsej 106 persona humbën jetën në aksidente të lidhura me drogën, në të cilat drejtuesi ose këmbësori i përfshirë dyshohej se në momentin e aksidentit ishin nën ndikimin e drogave të tjera përveç alkoolit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *