PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kryeqyteti i kërkon qeverisë të lehtësojë kufizimet. Vendimi merret nesër

,

Grupi i koordinimit të koronavirusit të rajonit të Helsinkit ka ulur nivelin e situatës Covid në kryeqytet në nivelin e mesëm të klasifikimit të Finlandës me tre faza të epidemisë Covid.

Kjo do të thotë që baret dhe restorantet mund të vazhdojnë të shërbejnë pije alkoolike për më gjatë, deri në orën 10 pasdite – pasi vendimi të miratohet nga qeveria qendrore.

Kryebashkiaku i Helsinkit Jan Vapaavuori (NCP) njoftoi ndryshimin në Twitter. Ai tha që grupi i koordinimit të Covid për kryeqytetin, që përbëhet nga përfaqësues të institucioneve të ndryshme, ka vlerësuar se rajoni nuk është më në fazën e ‘transmetimit të komunitetit’ të epidemisë.

Grupi tha se rastet e importuara të varianteve të reja ishin kërcënimi i madh aktualisht, pavarësisht numrit të rasteve të reja që ulen gjatë gjithë kohës.

Prandaj, ata vendosën që rajoni të riklasifikohet se tani është në “fazën e përshpejtimit”, gjë e cila u mundëson autoriteteve të heqin shumë nga kufizimet që prekin argëtimet dhe aktivitetet sportive, baret dhe restorantet.

Rregullat për të hyrë në fuqi nënkuptojnë që baret dhe restorantet do të lejohen të hapen nga ora 5 e mëngjesit deri në orën 11:00 dhe të shërbejnë alkool nga ora 7 e mëngjesit deri në 22:00.

Ndryshimet do të hyjnë në fuqi pasi të miratohen nga qeveria.

Kufizimet në montim të hiqen në pjesën më të madhe të Uusimaa
Të enjten pasdite Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë shkroi në Twitter se rajoni Uusimaa ishte kthyer “në fazën e përshpejtimit”.

Ministria tha se qeveria do të vendoste një lehtësim të kufizimeve në restorante dhe bare të premten në mëngjes. Ajo tha se qëllimi ishte që ndryshimet të hynin në fuqi në rajonin e Uusimaa që nga e Premtja.

Ndërkohë Agjencia Rajonale e Administratës Shtetërore (Avi) e Finlandës Jugore tha të enjten se kufizimet në mbledhjet në pjesën më të madhe të Uusimaa do të hiqen gjithashtu nga e marta.

Shumica e Uusimaa, përveç Espoo dhe Kauniainen, do të kthehen në nivelet fillestare, me kufizimet në mbledhjet që hiqen krejtësisht, tha agjencia.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *