PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kryeqyteti lejon aktivitetet për fëmijët dhe të rinjtë

,

Grupi i koordinimit të masave kundër koronavirusit në zonën metropolitane të Helsinkit ka njoftuar se kufizimet për aktivitetet sportive dhe argëtuese të fëmijëve dhe të rinjve do të hiqen gradualisht duke filluar nga 17 maji. Ky vendim prek individët e lindur nga viti 2001 ose më pas.

Grupi tha se rregullimet e aktiviteteve hobi do të duhet ende të jenë në përputhje me udhëzimet e shëndetit dhe sigurisë së koronavirusit.

Përveç kampeve ditore për fëmijë dhe të rinj, kampet që përfshijnë edhe fjetjet do të jenë gjithashtu të mundshme mbi një bazë të kufizuar duke filluar nga 17 maj, sipas grupit.

Ndërkohë, grupi tha se ndërsa afrohet koha e diplomimit, festimet në fund të shkollës duhet të organizohen në distancë dhe rekomandoi që tubimet private të kufizohen në një maksimum prej gjashtë personash për momentin. Grupi më parë lëshoi një rekomandim që të mos mbaheshin grumbullime private fare.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *