PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kufizime të reja. Pishinat dhe sallat mbyllen edhe për fëmijët. Restorantet në 18:00. Shkollat – normalisht

,

Grupi ministror i krijuar nga qeveria për pandeminë rekomandon kufizime mbarëkombëtare të reja për aktivitetet në ambientet e mbyllyra, si dhe restorantet. Grupi ministror vendosi për këtë çështje në një takim që përfundoi të premten vonë në mbrëmje.

Grupi ministror nuk rekomandon kalimin në mësimin në distancë javën e ardhshme. Grupi konsideroi se disavantazhet e mësimit në distancë tejkalojnë përfitimet.

Kufizimet zbatohen për përdorimin e amjenteve të mbyllura. Grupi i Punës Ministror është i mendimit se përdorimi i hapësirave dhe zhvillimi i aktiviteteve që mbahen në ambiente të mbyllura duhet të kufizohen ndjeshëm në të gjithë Finlandën.

Bashkitë dhe administratat rajonale janë udhëzuar të sigurojnë që të gjitha kufizimet e nevojshme për përdorimin e objekteve të mbyllura të aktivizohen në zonat që janë në fazën e shpërndarjes së pandemisë. Kufizimet zbatohen edhe për aktivitetet e kohës së lirë për fëmijët dhe të rinjtë.

– Qeveria ka deklaruar se kapaciteti mbajtës rajonal është në rrezik. Jemi në një situatë ku nevojiten masa të mëtejshme për të siguruar kapacitetin mbajtës të kujdesit social dhe shëndetësor, tha Krista Kiuru (sd.), Ministrja e Familjes dhe Shërbimeve Bazë.

Ngjarjet në natyrë me rrezik të ulët mund të mbahen ende nëse mund të shmangen kontaktet e ngushta. Pjesëmarrësit në ngjarjet private të mbajtura në ambiente të mbyllura inkurajohen të bëjnë një test në shtëpi përpara se të takojnë njerëz jashtë familjes. Rekomandohet të takoni maksimumi pesë persona jashtë familjes në të njëjtën kohë. Grupi i punës ministror theksoi gjithashtu përgjegjësinë e vetë njerëzve në parandalimin e infeksioneve.

Të gjitha restorantet do të jenë të mbyllura deri në orën 18:00. Dekreti përkatës i Qeverisë do të dalë sa më shpejt që të jetë e mundur. Gjithashtu, grupi i punës ministrore diskutoi për mbylljen e plotë të restoranteve, por nuk u morën vendime për të. Studime shtesë do të urdhërohen dhe do të diskutohen javën e ardhshme.

Kufizimet ekzistuese do të vazhdojnë deri në fund të janarit. Gjithashtu është propozuar vazhdimi i kontrollit të kufinjve të brendshëm.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *