PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kundërshtime të forta për kontrollet dhe testet në kufi

,

Qytetet e Helsinkit dhe Vantaa, Finavia, Finnair dhe Konfederata e Sindikatave Finlandeze (SAK) dhe Konfederata e Industrive Finlandeze (EK) mbajtën një konferencë të përbashkët shtypi të Mërkurën mbi pikat problematike të projektligjit për sigurinë e kufijve.

Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë ka kërkuar mendime mbi propozimet për ndryshime të përkohshme në Aktin e Sëmundjeve Ngjitëse dhe Kodin Penal që synojnë parandalimin e përhapjes së infeksioneve të koronavirusit me origjinë të huaj në Finlandë.

Personave që mbërrijnë në Finlandë do t’u kërkohet të kenë një çertifikatë të besueshme që kanë kaluar sëmundjen e koronavirusit, provën që kanë marrë një vaksinë të koronavirusit ose një rezultat negativ të testit të koronavirusit të kryer para se të hyjnë në Finlandë.

Nëse një person që mbërrin në Finlandë nuk paraqet një çertifikatë testimi negativ, ai ose ajo duhet të marrë testin sapo mbërrin në pikën e kalimit kufitar.

Përveç kësaj, individët që nuk kanë një çertifikatë vaksinimi ose një çertifikatë sëmundjeje duhet t’i nënshtrohen një testi të dytë 3 deri në 5 ditë pas hyrjes. Në praktikë, pra, ata duhet të qëndrojnë të izoluar derisa të dihet rezultati i testit të dytë.

Përveç kësaj, një ndryshim në Kodin Penal është propozuar për të parashikuar një ndëshkim, nëse një person nuk merr pjesë në testet e lartpërmendura të koronavirusit.

Sipas organizatorëve të konferencës për shtyp, prezantimi do të shkaktojë probleme konkrete në kufij, do të parandalojë rikuperimin e turizmit dhe do të ketë një ndikim negativ në imazhin e Finlandës. Finlanda do të mbetej prapa pjesës tjetër të Evropës në rimëkëmbjen e turizmit, e cila gjithashtu do të kishte efekte serioze në punësim.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *