PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Liban. Turma sulmon paqeruajtësit finlandezë. 5 të lënduar

, ,

Pesë paqeruajtës finlandezë u plagosën lehtë në një incident të dhunshëm me një turmë lokale në Libanin jugor të mërkurën.

Paqeruajtësit finlandezë që marrin pjesë në operacionin UNIFIL ishin në patrullë në zonën e tyre kur turma lokale ndaloi patrullën rreth orës 14:10, thonë burimet.

Një patrullë finlandeze me nëntë persona ishte në lëvizje me tre automjete të blinduara. Turma me sjellje kërcënuese u mblodh rreth automjeteve të patrullës dhe ushtroi dhunë të lehtë kundër patrullës finlandeze.

Dëmtime pësuan edhe mjetet e përdorura nga patrulla.

Situata u qetësua në bashkëpunim me Forcat e Armatosura Libaneze. Automjetet u kthyen në bazën e tyre, ku patrulla mbërriti rreth orës 17:30. Në incident nuk u përdorën armë dhe nuk u përfshinë paqeruajtës të kombësive të tjera.

Mjeku finlandez kontrolloi paqeruajtësit e rikthyer në bazë dhe të gjithëve të përfshirë në patrullë iu ofrua ndihmë mjekësore. Paqeruajtësit e përfshirë në këtë situatë kanë mundur të mbajnë kontakte me të dashurit e tyre. Nuk dihet shkaku i ngjarjes.

Finlanda merr pjesë në operacionin e OKB-së në Liban për katër dekada; 1982–2001, 2006–2007 dhe nga viti 2012 e në vazhdim. Aktualisht, rreth 200 finlandezë po shërbejnë në operacion.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *