PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Lideri i opozitës gjobitet për tejkalim shpejtësie. Nuk ka protesta

,

Kryetari i Kokoomus – Partia e Koalicionit Kombëtar, Peteri Orpo gjobitet nga policia për tejkalim të limitit të shpejtësisë. Ngjarja ka ndodhur ditën e Shën Valentinit, por lajmi është publikuar sot nga gazeta Iltalehti.

Sipas një urdhri të lëshuar nga Prokuroria, Orpo u zu nga një radar policie në 14 Shkurt në Säkylä. Sipas urdhrit të ndëshkimit, shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor ndodhi në Ditën e Shën Valentinit në 11.11 afër Köyliö, vendlindja e Orpo.

Rruga kishte një kufi shpejtësie prej 80 km / orë në vendin e ngjarjes. Orpo rezultoi në një radar policie se po ecte me 101 km / orë. Shpejtësia ishte pra 21 km / orë më shumë se norma e lejuar.

Policia i shkruajti 10 gjoba ditore Orpo, i cili ishte përgjegjës për rrezikimin e sigurisë në trafik, për një total prej 1,230 euro. Përveç kësaj, Orpo duhej të paguajë edhe një tarifë prej 40 € për shkeljen e kryer.

Orpo komentoi shkurtimisht për gjobën e tij për IL.

– Ishte një ditë e ndritshme, e bukur dhe me diell. Ishte neglizhenca ime , thotë Orpo, i cili drejton forcën e dytë opozitare në vend, pjesë e spektrit të djathtë të politikës finlandeze. Kryesisht, Kokoomus ka një ndikim në shtresat e pasura dhe qytetet e mëdha të Finlandës.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *