PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Lista e çmimeve në Vantaa. Ku janë qiratë më të shtrenjta?

, , ,

Qiraja më e lartë për studiot paguhet në Tammisto, Vantaa. Mesatarja e qirasë për studiot atje është 833 euro.

Informacioni bazohet në qiratë e studiove të shpallura në shërbimin Vuokraovi.com në muajt korrik – shtator të vitit të kaluar. Këtu përfshihen studiot e pamobiluara me pronar privat.

Pas Tammisto renditen Leinelä (qira mesatare prej 765 euro), Myyrmäki (729 euro), Tikkurila (720 euro) dhe Jokiniemi (700 euro).

Në vendin e gjashtë për qiratë më të larta janë studiot në Kaivoksela, Kivisto dhe Martinlaakso. Të gjitha kushtojnë 699 euro.

– Nëse shikojmë të gjithë Vantaa-n, qiraja mesatare për studiot e pa subvencionuara nga shteti është mbi 700 euro, thotë Henrik Laakkonen, menaxher biznesi i Vuokraovi.com.

Mesatarja e qirave të studiove sipas zonës së kodit postar

01200 Hakunila 660 euroa.

01280 Länsimäki 694 euroa.

01300 Tikkurila 720 euroa.

01340 Leinelä 765 euroa.

01350 Hiekkaharju 690 euroa.

01360 Koivukylä-Havukoski 659 euroa.

01370 Jokiniemi 700 euroa.

01400 Rekola 665 euroa.

01450 Korso 653 euroa.

01510 Kirkonkylä-Veromäki 695 euroa.

01520 Tammisto 800 euroa.

01600 Myyrmäki 729 euroa.

01610 Kaivoksela 699 euroa.

01620 Martinlaakso 699 euroa.

01700 Kivistö 699 euroa.

01710 Pähkinärinne 675 euroa.

Shoqata Finlandeze e Qiramarrësve, e cila përfaqëson pronarët privatë, e ka bërë krahasimin edhe me situatën e qirave të një viti më parë. Qiratë për apartamente në studio janë rritur më shumë në Hakunila (7.6 për qind) dhe Martinlaakso (5.7 për qind). Rënia më e madhe ishte në Korso (-15,2 përqind), Tikkurila (-5 përqind) dhe Pähkinärinte (-4,5 përqind).

Duhet theksuar se numri i studiove të disponueshme në rajone të ndryshme gjatë periudhës në shqyrtim ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Për shembull, si Länsimäki ashtu edhe Tammisto kishin 11 studio me qira në shërbimin Vuokraovi.com gjatë periudhës së krahasimit. Gjatë së njëjtës periudhë, 175 studio ishin në dispozicion në Tikkurila dhe deri në 276 studio në Kivisto.

Laakkonen shikon të dhënat në Vuokraovi.com dhe thekson se oferta totale e banesave me qira në Vantaa ishte më e lartë se një vit më parë.

– Në gusht – tetor 2020, ne shpallëm rreth 2300 apartamente të lira, të pamobiluara me qira në Vantaa. Vitin e kaluar, shifra ishte mbi 3000.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *