PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Marin: Finlanda në NATO do të vendoset nga parlamenti dhe jo me referendum

, ,

Të martën partitë parlamentare diskutuan për situatën e sigurisë në Finlandë. Sipas kryeministres Sanna Marin debati vazhdon dhe ka vend për reflektim edhe brenda partive.

– Situata e politikës së sigurisë ka ndryshuar ndjeshëm që kur Rusia pushtoi Ukrainën. Kjo gjithashtu ndikon në pozicionin e Finlandës.

Marin tha se ishte e qartë se buxheti i mbrojtjes duhet rritur.

– Duhet pasur kujdes edhe për sigurinë e furnizimit dhe çështjet elementare, tha ai.

Marin tha se tani është gjithashtu e nevojshme të vlerësohet nëse raporti i politikës së jashtme dhe të sigurisë dhe ai i mbrojtjes duhet të përditësohen.

Megjithatë, kryeministrja tha se politika e jashtme dhe e sigurisë e Finlandës nuk ndiqet me iniciativa qytetare.

– Nismat e qytetarëve për anëtarësim në NATO diskutohen siç duhet në Parlament. Pikëpamja e përbashkët ishte se roli i institucioneve (në politikën e jashtme dhe të sigurisë) është qendror, tha Marin.

Kjo sigurisht nënkupton Presidentin e Republikës, Këshillin e Shtetit dhe Parlamentin. Në fund të fundit, anëtarësimi i Finlandës në NATO do të përmbushet ose jo me një vendim të Parlamentit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *