PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Marin: Qeveria e gatshme për kufizime shtesë. Javën e ardhshme do të vendoset

, ,

Kryetarja e SDP-së, kryeministrja Sanna Marin thotë në një intervistë me Aamulehti se qeveria aktualisht po rivlerëson kufizimet në restorante dhe në kufinjtë e vendit.

Sipas Marinit, nevoja për të forcuar kufizimet është për shkak të përkeqësimit të situatës së koronavirusit. Sipas aj, “është shqetësuese që ai variant po përhapet shpejt, pra duket se po përhapet më shpejt se më parë”.

– Për shembull, një numër i madh i këtyre rasteve tashmë janë raportuar në vendet nordike, si në Danimarkë dhe është e qartë se do të kemi edhe më shumë raste, thotë Sanna Marin.

– Aktualisht po vlerësojmë nëse masat kufizuese duhet të shtrihen edhe në restorante. Për sa i përket kufijve, këto masa janë në diskrecionin e qeverisë, por aktorët rajonalë kanë në dispozicion shumë mjete të tjera, si kufizimi i aktiviteteve publike ose kufizimi i tubimeve, vëren ajo.

Sipas kryeministres, kufizimet në kufinj do të vlerësohen javën e ardhshme kur të përfundojnë vlerësimet e reja të situatës. Marin thotë se qeveria është e gatshme të vendosë kufizime shtesë nëse lind nevoja.

Megjithatë, nuk ka asnjë situatë në të cilën do të zbatohej e ashtuquajtura “gjendje e jashtëzakonshme”.

– Nuk kemi një vlerësim se do të ishim në atë situatë. Kur njerëzit marrin dozën e tretë të vaksinës, mbrojtja e tyre përmirësohet shumë. Nëpërmjet kësaj, gjithashtu, ne po punojmë që të mos gjendemi në një situatë ku duhet të kemi një debat për frenimin e emergjencës, thotë Marin.

– Lajmi i mirë për Omikron është se vaksinat funksionojnë për të. Tani thjesht duhet t’i bëjmë vaksinat e treta dhe t’i kryejmë shpejt.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *