PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Marketet e Lidl fillojnë shitjen e testeve të Covid: 29,99 €, një pako me 5 teste

,

Zinxhiri i supermarketeve gjermane Lidl ka hedhur në treg një seri kompletesh vetë-testimi Covid në Finlandë. Farmacitë do të fillojnë të ofrojnë pako të ngjashme për konsumatorët më vonë këtë muaj, sipas Niina Ikonen të institutit të shëndetit publik THL.

Testet shtëpiake kanë një mjet testimi më të shkurtër që futet në hundë sesa ato të përdorura nga punonjësit e kujdesit shëndetësor, tha Ikonen. Vetë-testet mund të mos ofrojnë rezultate të sakta nëse kryhen gabimisht, shtoi ajo.

Testet e antigjenit me pesë pako të Lidl kushtojnë 29,99 €, tha një zëdhënës i kompanisë për Yle News.

Në Gjermani dhe Britaninë e Madhe, testet Covid pa recetë kanë qenë një pjesë e strategjive zyrtare për të luftuar koronavirusin. Autoritetet shëndetësore finlandeze nuk ndajnë të njëjtën pikëpamje, pasi kapaciteti laboratorik i vendit ka qenë në gjendje të përballojë kërkesat e testimit, sipas Ikonen.

“Edhe nëse merrni një rezultat negativ në shtëpi, është gjithmonë mirë të shkoni dhe të testoheni nga një profesionist nëse keni simptoma Covid”, shpjegoi ajo, duke shtuar se një test negativ i vetë-administruar nuk ishte një arsye për të mos zbatuar karantinën.

Dy lloje të testeve në shtëpi të koronavirusit – ato të antitrupave dhe antigjeneve – janë në dispozicion të konsumatorëve, sipas institutit finlandez për shëndetin dhe mirëqenien.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *