PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Maskat nuk janë më të detyrueshme në transportin publik

, ,

Të hënën u diagnostikuan 1,732 infeksione të reja me koronavirus. Të dielën nuk pati raportime.

Numri i përgjithshëm i pacientëve në spital është rritur me dhjetë nga e premtja, thotë Departamenti i Shëndetit dhe Mirëqenies. Në Finlandë, tani janë 215 pacientë me sëmundje koronavirus në spital, nga të cilët 34 janë në kujdes intensiv.

Numri i personave në terapi intensive është rritur me katër nga e premtja.

Që nga e premtja, janë raportuar 11 vdekje të reja të lidhura me koronavirusin. Një total prej 1,150 vdekjesh janë raportuar në Finlandë.

Kompanitë e transportit publik në Helsinki, HSL dhe VR njoftuan të hënën se udhëtarët nuk do të jenë më të detyruar të përdorin maskë për fytyrën në transportin publik. Udhëzimi i ri do të hyjë në fuqi menjëherë.

Sidoqoftë, HSL inkurajon udhëtarët të vazhdojnë të përdorin maska për fytyrën në transportin publik në përputhje me Rekomandimin Kombëtar të Maskave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *