PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mbi 1 milion marrin vaksinën. Infeksionet në rënie

,

Katër vdekje të reja të lidhura me koronavirus dhe 426 infeksione të reja janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies.

Tani ka gjithsej 866 vdekje koronare. Ka 235 pacientë koronarë në spital, nga të cilët 42 janë në kujdes intensiv.

348 infeksione të reja u raportuan dje dhe 331 të martën. Sipas THL, numri i rasteve të reja u ul në Finlandë edhe para Pashkëve dhe kjo tendencë rënëse vazhdon.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar më pak se 7,000 infeksione, që është më shumë se 2,500 më pak se në dy javët e mëparshme.

Në total, pak më shumë se 80,800 infeksione koronare tani janë diagnostikuar në Finlandë.

Incidenca e sëmundjes tani është rreth 133 infeksione për 100,000 banorë në dy javët e fundit dhe incidenca është ulur në të gjithë vendin.

THL konsideron se rekomandimet dhe kufizimet e bëra, si dhe mbyllja e restoranteve kanë qenë qartë efektive. Trendi i mirë mund të bëhet që të vazhdojë nëse kufizimet mbahen dhe nuk hiqen shumë herët ose me një ritëm të shpejtë.

Sipas Kryemjekut të THL, Taneli Puumalainen, nuk dihet ende nëse kremtimi i Pashkëve ka pasur efekt në rrjedhën e epidemisë. Kjo nuk do të jetë e qartë deri në javën e ardhshme.

Në Finlandë, më shumë se një milion njerëz kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *